UTBILDNINGAR

En avtalsutbildning är ett viktigt verktyg.

Klubb 106 håller tillsammans med systerklubben SJ Trafik två utbildningar som är bra att gå för att lära sig mer om sina rättigheter på arbetsplatsen. Vid båda dessa får du skattefri ekonomisk ersättning för förlorad arbetsinkomst, samt lunch och fika varje kursdag. Varje utbildning har ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller!

 • Introutbildning
  Detta är en endagsutbildning som bland annat handlar om arbetsmarknadens villkor idag och om varför fackföreningsrörelsen uppstod, varför den fortfarande behövs samt om dina/våra rättigheter. Här får du en bra grund för vidare studier om avtal, lagar och regler. Den här utbildningen kan alla gå, vare sig du är medlem i ett fackförbund eller inte.
  Datum öppna för anmälan 2024: 27 maj

 • SPÅRA SJ
  Det här är vår mest populära utbildning, då deltagarna får lära sig mer om det gällande kollektivavtalet på SJ. Under två dagar får du tillsammans med andra kollegor djupdyka i avtalstexten, studera villkoren noggrant och veta mer kring hur vi som anställda kan nyttja detta som bäst, samt få reda på vilka rättigheter och skyldigheter vi har. Vi kommer att läsa avtalet, diskutera det och genomföra flertalet övningar relaterade till olika delar i det. Den här utbildningen hålls enbart för våra medlemmar.
  Datum öppna för anmälan 2024: 28-29 maj

 • LO:s utbildningar för dig som är medlem
  Det finns ett stort antal utbildningar du kan söka till, vilka tar upp ett flertal olika ämnen. Utbildningarna är tvärfackliga, vilket innebär att du träffar medlemmar från andra branscher att byta erfarenheter och idéer med.

 • Fackliga utbildningar på nätet
  Här har LO samlat ett antal kortare webbaserade utbildningar som Facklig introduktion, Avtalsrörelsen, med mera. En perfekt sida att spana in medan tåget står och furneras på Nbt, helt enkelt.

 • ABF -Arbetarnas bildningsförbund
  ABF är Sveriges ledande studieförbund och grundades 1912. Man finns i samtliga 290 kommuner och erbjuder kurser, studiecirklar, föreläsningar och kulturarrangemang. Här kan du lära dig mer om samhället, om teknik, Stockholms stad eller varför inte ta en nybörjarkurs i saxofon eller betonggjutning?