KONFLIKTINFORMATION – STHLM LOK EXTRA

Hej,

Här kommer nu äntligen vårt informationsnummer av STHLM LOK.

Nu hoppas vi att ni tar er tid att läsa igenom det, framförallt de sidor med frågor och svar som vi tagit fram. Det är JÄTTEVIKTIGT att vi agerar tillsammans nu och informerar varandra, inklusive kollegor från ombordpersonal och andra grupper, så att vi minimerar risken att folk tar på sig övertid, andras arbetsuppgifter eller på andra vis bidrar till att bryta strejken.

Tänk också på att inte svara arbetsgivaren om de frågar er om strejken. Självklart är inte den tryckta tidningen något vi kan hålla hemlig, men vi behöver inte göra det lätt för dem att ta reda på information. Stridsåtgärderna ska vara besvärliga för arbetsgivaren och om de undrar hur saker kommer gå till ska de kontakta sin arbetsgivarorganisation.

Slutligen vill vi också säga att numret inte nödvändigtvis är slutgiltig info, nya kompletterande eller korrigerande utskick kan förekomma. Det är mycket viktigt att ni läser våra mejlutskick kommande dagar, då de kan röra allt från upphävande av stridsåtgärder, till viktig ny info om strejkersättning eller förfaranden.

Som vanligt, kontakta oss via mejl eller telefon om ni har frågor.

I solidaritet

Styrelsen