Avtalsinformation

Löneförhandlingarna med SJ om nya löner från och med den 1 maj i år och till och med den 30 april 2018 är som tidigare informerats om igång.
Idag den 14 september har förhandlingarna påbörjats när det gäller ny lön för de medlemmar som har I-lön, individuell lön. Förhandlingsdagar om nya I-löner finns inbokade till och med den 21 september. Inför förhandlingarna har Sekos medlemmar fått möjlighet att via en särskilt blankett framföra sina synpunkter på sin nuvarande lön inklusive krav på ny lön.
När det gäller förhandlingarna om nya löner för medlemmar med Befa – lön, befattningslön, så sker de tillsammans med övriga fackförbund. Seko väntar fortfarande på ett bud från SJ när det gäller befattningslönerna.
Många av Sekos medlemmar tillhör grupper som återfinns i den extra satsning som finns i avtalet på Spårtrafikområdet mellan Seko och Almega.
Seko SJs klubbar träffades den 11 september i Stockholm för ett avtalsmöte. På mötet gicks det centrala avtalet igenom varefter mötet gick igenom och diskuterade förutsättningar och inriktning på förhandlingarna med SJ.